Rreth QMG

Qendra për Mirëqenien e Gruas (QMG) organizatë joqeveritare

Qendra për Mirëqenien e Gruas - Shtëpia e Sigurt

Qendra për Mirëqenien e Gruas (QMG) është një organizatë joqeveritare që punon në rajonin e Pejës. Qendra për Mirëqenien e Gruas (QMG) u hap në nëntor të vitit 1999 në bashkëpunim me gratë e komunitetit lokal për të siguruar një mjedis të sigurt dhe konfidencial në të cilin gratë , te mbijetuarat e dhunes ne familje mund të marrin këshillime per nevojat shëndetësore, sociale, arsimore, psikologjike, ligjore dhe sociale.
QMG është regjistruar si OJQ lokale në maj te vitit 2001 dhe ka hapur një shtëpi të sigurt në dhjetor të vitit 2002.
Ne jemi një burim, vend strehim për mijëra gra dhe fëmijë që përjetojnë dhunë në familje në rajonin e Pejës . Qendra per Mireqenien e Gruas ofron mbështetje dhe shërbime për strehim dhe edukim, avokim dhe udhëheqje për të formuar një të ardhme të padhunshme për gratë dhe fëmijët.
Ne bashkepunojme me institucione te ndryshme per ti afruar grave dhe femijeve sherbime kualitative dhe pa pagese.

Çfarë është abuzimi?

Çdo çift ka argumente apo mosmarrëveshje. Në një marrëdhënie të respektueshme dhe të barabartë, të dy partnerët ndjehen të lirë të shprehin mendimet e tyre, të marrin vendimet e tyre, të jenë vetë dhe të thonë jo për seksin.

Por kjo nuk ndodh kur dikush është abuziv. Në një marrëdhënie abuzive, një partner përpiqet të dominojë tjetrin përmes dëmtimit fizik, kritikave, kërkesave, kërcënimeve ose presionit seksual. Për viktimën dhe fëmijët e saj, kjo sjellje mund të jetë shumë e rrezikshme, e frikshme, konfuze dhe e dëmshme.

Abuzimi psikologjik ose emocional mund të jetë po aq i dëmshëm sa edhe abuzimi fizik. Abuzimi në një marrëdhënie nuk është kurrë i pranueshëm, pavarësisht nga rrethanat dhe nuk është kurrë faji i viktimës. Abuzimi nuk shkaktohet nga alkooli, stresi ose sjellja e viktimës. Abuzimi ndodh sepse abuzuesi dëshiron të kontrollojë dhe manipulojë personin tjetër. Sulmet fizike dhe seksuale, kërcënimet dhe stalking janë krime dhe mund të raportohen në polici.

“Familja dhe miqtë e mi nuk mendonin se ishte” aq e keqe “, sepse ai vetëm më goditi fizikisht një herë. Por të metat dhe manipulimet ishin shumë më keq, mënyrën se si ai e kontrollonte jetën time.

Pse thjesht nuk largohet?

Mund të jetë e vështirë të kuptohet pse dikush do të qëndronte në një marrëdhënie nëse ajo po trajtohej kaq keq. Largimi mund të duket të jetë një zgjidhje e thjeshtë. Ju mund të mendoni se abuzimi është pjesërisht faji i saj, sepse ajo vendos me të, ose se ajo është e dobët ose e trashë nëse qëndron.

Është e vështirë të imagjinohet se si është keqtrajtuar kur nuk jeni vetë në situatë. Nga jashtë, mund të duket më lehtë të largohet nga sa është me të vërtetë. Mund të jetë shumë e vështirë të largohet nga një partner abuziv. Kjo është një gjë e rëndësishme për miqtë dhe familjen për të kuptuar.

Si mund të ndihmoj?

Gjëja më e rëndësishme për të bërë është të dëgjosh pa gjykuar, duke respektuar vendimet e saj dhe duke e ndihmuar atë të gjejë mënyra për t'u bërë më e fortë dhe më e sigurt.Dëgjoni atë që ajo ka për të thënë.Besoni atë që ju thotë ajo.Merrni seriozisht abuzimin. Abuzimi mund të jetë fizikisht dhe emocionalisht i dëmshëm. Mos e nënvlerësoni rrezikun që ajo mund të jetë në.Thuaji asaj që mendoni se ajo ka qenë e guximshme të jetë në gjendje të flasë për abuzimin dhe të jetë në gjendje të vazhdojë pavarësisht abuzimit. Ndihmoni të krijoni besimin e saj në vetvete. Ndihmoni atë të kuptojë se abuzimi nuk është faji i saj dhe se askush nuk meriton të keqpërdoret, pavarësisht se çfarë bëjnë ata. Le të dijë se mënyra se si partneri i saj po e trajton atë është e gabuar. Për shembull, "Askush, as edhe burri juaj, nuk ka të drejtë të keqtrajtojë"

Thirrje për Ofertim

Montimi i radiatorëve në Qendrën për Mirëqenien e Gruas në Pejë Qendra për Mirëqenien e Gruas (QMG) e zhvillon aktivitetin e saj në Pejë ku

lexo më shumë »

Thirrje për Ofertim

Ofertues për të lidhur marrëdhënie kontraktuale për blerjen e letrës për përpunim Qendra për Mirëqenien e Gruas (QMG) e zhvillon aktivitetin e saj në Pejë

lexo më shumë »